Sunday, 3 November 2013

RandomPic










Homemade Sweet Chocolate Bread (simple)

Konbawa!!!!
(speaking japanese)
Todaaaayyy I made maa (simple)Sweet Choco-late Bread.... Selalunya buat basic white bread je...but today...I made my homemade simplest ever sweet choco-late bread.....I added some Hershey's Chocolate Syrup as a topping. sebenarnya nak buat cake..tapi serbuk penaik expired...begitulah ceritanya....hahhahha ignore my annoyingness. Memang dalam otak ni bermacam-macam ide nak letak raisin,nak letak kacang...tapi first try utk buat roti berperisa so slow down dulu ye cik kak... Saya buat benda ni sendiri...tapi ada bantuan machine lah hahha... Empresss Bread Maker,beli kat Cosway....Harga asal RM599 tapi kalau ada point akan dpt diskaun...ni ha rupa machine,
                                              
Recipe dia ada bagi skali kat dlm kotak...
Hasil Roti Cekelat 



Roti ni kalau bawak gi picnic or craving masa tea time memang best...tapi rasanya kalau buat roti baru rasa sedap lebih skit..tapi hikmah nya kalau roti,boleh calit dgn nutella dan apa2 jem kalau roti rasa pelik pulak..eh roti cake lah silap...Tehee..